En solskinnshistorie

Joakim Bestvold - Rådhuskaia

Ok, da. Det ser ikke helt sånn ut i byen i dag. Fra NYDELIG snøvær og julestemning i går – til regn, slaps og tåke i dag. Jaja.

Det hindrer ikke Oslo-sjelene fra å skinne. Her er en solskinnshistorie på en regnværsdag:

Fredag kl. 17.19 oppretter Blå Kors kontaktsenter i Oslo et event på Facebook. Neste dag skal de arrangere julefest for 110 bostedsløse og rusavhengige. Tradisjonen tro vil de dele ut julepresanger. Disse får de vanligvis fra sponsorer, men det har skjært seg i siste liten. Bordet er dekket, det er mindre enn 24 timer til gjestene kommer. Om det er noen som kan hjelpe dem?

Det er det. De fikk inn omtrent 600 gaver. Det er så mange gaver at Blå Kors kan gjenta utdelingen bittelillejulaften. Gjestene var over seg av glede. Som de ansvarlige skriver på Facebook-siden: «Hjertelig tusen takk. Dere gjør Oslo til en varmere by.»

Sted: Rådhusplassen
Foto: Joakim Bestvold

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s