Det rosa bygget i gult

Havnelageret – Elisabeth Vold BjoneSå hva er egentlig det gigantiske rosa bygget du ser når du står på Operataket og kikker inn mot byen? Havnelageret.

Det ble ferdigstilt i 1920 og var fundamentert på ikke mindre enn 130 pilarer på til sammen 1550 pæler. Det høres solid ut, ikke sant? Vel, det var det også! Ifølge Wikipedia ble det faktisk så solid at fjerde etasje ble brukt som tilfluktsrom under andre verdenskrig.

Sted: Havnelageret på Langkaia
Foto: Elisabeth Vold Bjone

 

PS: Husk å like oss på Facebook! I dag bikket vi 1000 likes og vår FB-fan nummer 1000 får plukke ut noe hun vil ha fra vår nettbutikk. Hurra! :)

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s