Når by blir land

Ragnhild Aarseth - St. Hanshaugen

Det er unntakstilstand i byen nå. Vi kan høre stillheten. Sporene fra en forbipasserende rekker å snø igjen før en annen kommer og lager nye spor. Det er alltid ledige parkeringsplasser i gata. Trikkene og bussene har flust av sitteplasser. Det lukter pinnekjøtt i oppgangen. Taxiene er nesten ikke å se. Selv den daglige blålyskjøringen forbi er borte, nå kjører oslopolitiet utrykning uten sirener.
Det er som å bo på landet. Midt i byen. Det er kjempefint. Så utrolig fredelig. Så fravær av puls.
Det er veldig fint i noen få dager. Men dere kommer vel tilbake snart?

Sted: St. Hanshaugen
Foto: Ragnhild Aarseth, som du finner på både Instagram og Twitter

Pssst. Bildet er forøvrig tatt noen dager før jul – mens by fortsatt var by.

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s