Vovet blomstring

Anne Thoresen - Botanisk hage

Det blomstrer alltid i Botanisk hage på Tøyen. Trærne på bildet blomstrer i påsken i fjor, men akkurat nå er det en helt annen plante – penisplanten – som blomstrer, om vi skal tro ryktene vi hører.

Ja, du leste riktig! Penisplanten, eller Amorphophallus som den egentlig heter.

«Navnet kommer fra de latinske ordene amorphus (formløs eller misformet) og phallus(penis) – og beskriver den litt forvridde kolben.

Når Amorphophallus-planter blomstrer er de flotte å se på, men ikke alltid så veldig populære. Blomstene bestøves nemlig av fluer, og for å tiltrekke seg disse fluene sender de ut sterke dufter av det fluer liker best: råttent kjøtt, overmoden frukt og fersk avføring. Amorphophallus titanum lukter så sterkt at gartnere bruker gassmaske i nærheten av dem. Vår plante, A. konjac, lukter heldigvis ikke fullt så ille», skriver Naturhistorisk museum. (De har også bilde av, eh, herligheten.)

Blomstringen varer bare i noen få dager, så fort deg ned til Botanisk hage på Tøyen om du vil få den med deg. Og du, ta bilder og send dem til stakkarsoss@gmail.com – vi vil se!

Sted: Botanisk hage på Tøyen
Foto: Anne Thoresen, som du finner på både Twitter og Instagram

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s