Opptur

Bilde

I løpet av den siste uka har vi opplevd følgende i Oslo:

* To eldre damer kommer inn på en kafé. De vil gjerne ha sitteplass, men det er bare ledig ved det høye bordet med barkrakker. Ei ung jente med laptop tilbyr dem å sitte ved hennes bord. De tar smilende imot tilbudet.

* En eldre mann kommer inn på en annen kafé rett før stengetid. Han skal bare ha en liten ting, men personalet insisterer på at han skal få med seg et brød hjem. Neida, den gamle mannen har fortsatt det forrige brødet han fikk. Men det er jo gammelt, sier betjeningen og rekker ham posen med det gratis brødet. Takk, takk, sier den gamle mannen.

* På en tredje kafé skravler jenta bak disken hyggelig med absolutt alle kundene. Om hva de har trent («du er jo så sprek!»), om barnedåpen til barnebarna («hva skal de hete?») og om de har det bra (og da fortelles det – om for mye overtid, om turer i marka, om helsen og om været). På toppen av det hele får en dame en kaffe på huset! Og en mann får både kaffe og kake, fordi det er fredag.

* På en fjerde kafé spør den kaféansatte om hvordan det går med en venn av kunden, en eldre mann. Han er syk, kan kunden fortelle. Mannen bak disken tilbyr seg straks å kjøre ham, slik at han kan besøke den syke. Men han bor på Lillehammer, innvender den gamle mannen. Lillehammer – det er da bare en dagstur, utbryter mannen bak disken.

Og alt dette har skjedd innenfor ring 3 i Oslo by, uke 6, 2013.

Vi tror ikke det er tilfeldig. Vi tror Oslo er sånn. En evig opptur.

Sted: Gjerdrums vei, ved Akerselva i Nydalen
Foto: Hilde Andersen

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s