Spikersuppa

Kirsti Skogen Torgersen – Spikersuppa.jpg

Eidsvolls plass er nok best kjent som Spikersuppa for de fleste av oss, men vi visste ikke hvorfor vi kaller den nettopp det før vi spurte vår kjære onkel Google. Kallenavnet dukket opp etter at Christiania Spigerverk betalte for vannspeilet, som kom i 1956.

Sted: Eidsvolls plass / Spikersuppa
Foto: Kirsti Skogen Torgersen

 

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s