En høne å plukke med…


… tja, med hvem?

Jo, med Oskar Braaten! Her har vi trodd at vi har sittet og spist vaflene til ‘a Hønse-Lovisa, også viser det seg at Hønse-Lovisa aldri har bodd i det lille, røde huset ved Akerselva!!!

Denne sjokkerende nyheten fant vi på husets egne nettsider:

«Hun er en litterær skikkelse fra Oskar Braatens skuespill ‘Ungen’, utgitt i 1911. Hønse-Lovisa er her en sterk og varm kvinneskikkelse som tar seg av ungene til jentene som arbeidet i industrien langs elva. I en avisartikkel fra 1918 skriver forfatteren: ‘Selvfølgelig har verken Hønsereiret eller Hønse-Lovisa eksistert. Men indenfor de væggene der tænkte jeg mig hende’.»

Jahah, jah. Så hun har aldri bodd der? Hun har ikke eksistert engang. Noe så uhørt!

Sted: Hønse-Lovisas hus ved Akerselva
Foto: Aina Kristiansen

Pssst. Passende nok åpner det nye Arbeidermuseet ved Akerselva i dag kl. 19 (skynd deg!). Sagveien 28 er adressen. Mon tro om Oslo-losen kommer?

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s