Forleden dag skvatt vi litt da fikk vi én – nei, to – eposter i innboksen som best kan betraktes som et rop om hjelp: «#hjelp» het den første. «#hjelp2» het den andre. Her var det tydeligvis noe som var alvorlig galt. Da vi så vedleggene, skjønte vi fort hva det var.
«Tenk at det skal være sånn i hovedstaden. I verdens rikeste land. I 2013. Fyttikatta.»
Siden det er ganske drøy kost, sparer vi det ene vedlegget til en annen anledning. Ett slikt bilde får jammen være nok på en helt vanlig torsdag.
Sted: Øvresetertjern (mellom Frognerseteren og Tryvann)
Foto: Sonja Marie Ravnestad
Så ettersom du ikkje kallar det Oslo, så gjelds det ikkje… Du kjem til det tjernet med T-banen.
Godt poeng, Magnus! Selvsagt teller det som Oslo selv om de fleste definerer byen som sentrum. Heldigvis har vi mer enn det å by på her i byen, og det er jo det mangfoldet vi vil vise fram på denne bloggen. Takk for støtten!
Fint bilde, en liten ting som skriker etter oppmerksomhet her; alle som bor i eller flytter til Oslo vil bo sentralt. Det er hele vitsen med å bo i Oslo. Og det bildet der, det er tatt utenfor det jeg og mange andre kaller Oslo, man må reise ditt, det tar tid å komme seg til det tjernet. Poenget er: jeg har omtrent samme utsikt, og muligens litt bedre, når jeg sitter på hverandaen min. :) Jeg kan stå opp, gå 40 meter og ha den utsikten hele tiden. Så det å reise til en liten vannpytt utenfor Oslo og ta bilder for å vise hvor fint det kan være (jeg vet dere er ironiske men jeg har ikke tid til å bry meg noe så ironi), det holder ikke.
Det beste med Oslo er jo kombinasjonen av bylivet og naturen. Ikke mange storbyer og hovedsteder kan skryte av det samme, og dette er bare noe av det som gjør Oslo så fabelaktig. Det betyr jo ikke at andre steder IKKE er fabelaktige. Heldigvis kan du velge å bo andre steder, og det virker det som du gjør. Men heldigvis har vi likevel lov til å være stolte av at dette er en del av byen vår, og det ER det. En stor del, faktisk – ikke bare en enkeltstående vannpytt, men omtrent 310 kvadratkilometer skog og mark faller innenfor Oslos bygrenser.