Skumle, skumle Oslo

Henning S Pettersen - Brenneriveien

«OsLove meg midt i panikken. Den byen der er livsfarlig. Menn går til og med løs i gatene, har jeg hørt», skriver Sven Egil Omdal i kommentaren «Ingen er så trygg for fare» i Aftenbladet.

Skummelt? I Oslo? Nei, den må du lenger ut på landet med!

Det viser seg nemlig at Omdal ikke er spesielt redd, eller at vi andre som bor her i byen har særlig grunn til å være det.

Som aktive brukere av byen, kjenner vi oss faktisk ikke igjen i bildet som tegnes av Oslo som en stadig skumlere og farligere by. Derfor blir vi spesielt glade da Omdal stiller følgende spørsmål: «Hvorfor er Oslo blitt en så mye tryggere by det siste året?» Såpass glade at vi kontakter ham på Twitter:

Stakkars oss@svelle Tusen takk for nydelig kommentar om Oslo! Vi hadde jo våre mistanker om at det ikke er SÅ farlig her, men … ;) #stakkarsoss

@svelle@StakkarsOss Værsågod. Tenkte det var på tide noen utenfra sa noe pent om Oslo.

Stakkars oss@svelle Bra tenkt! Det skjer jommen ikke ofte. Men supert at du tør (!). Tenk at du tør å oppholde deg her også.

Vi gjør som Omdal og avslutter med et Lillebjørn-sitat: «Det er så fint i Oslo at jeg tviler på at noen har no’ bedre.»

Sted: Brenneriveien
Foto: Henning S. Pettersen

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s