Vi jubler for jubilanten

Sotahjørnet

Endelig våkner Stakkars oss fra sommerdvalen, og det med et smell. I dag feirer nemlig Vålerengen Idrettsforening 100 år. HUNDRE år. Sotahjørnet var det historiske samlingsstedet, og i dag ble en statue avduket nettopp her. Statuen heter «Gutta på hjørnet» og er laget av skulptør Merete Nilsen Bua.

Sted: Sotahjørnet
Foto: Vålerenga Fotball

Og mens vi befinner oss på Sotahjørnet: Her er et bilde fra samme sted i 1946.

Sotahjørnet - Foto: Oslo Byarkiv

Fra venstre: Rolf Grønby, Stein Mangseth, ukjent, Knut «Biri» Wikerholmen, Tor Larsen, Roger Perets, Ingvald «Kinger’n» Larsen, VIF’s største spiller gjennom tidene «Tippen» Johansen, ukjent, ukjent, Finn Hugo Skoglund, «Jarlen», Reidar «Reier’n» og Erling «Murer’n» Knutsen.

Sted: Strømsveien 51 på Vålerenga
Foto:  Leif Ørnelund / Oslo Byarkiv

Vi stiller oss i den lange, lange rekken av gratulanter og feirer Oslos stolthet gjennom 100 år. Ære være og hurra for Vålerenga! Hipp, hipp!

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Vi jubler for jubilanten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s