Hjerterom OG husrom

**Hanna Norberg - Stockfleths gate

Jommen har ikke Hønse-Lovisa både sitt eget hus ved Akerselva og en statue på Sagene! Hønse-Lovisa kjenner vi fra Oskar Braatens teaterstykker. Hun ga fabrikkjentene som hadde «kommet i ulykka» tak over hodet og omsorg slik at de kunne beholde ungene sine – selv om de var utenomekteskapelige. Så mye hjerterom var det altså i Oslo på den tiden. Jøss!

Sted: Stockfleths gate
Foto: Hanna Norberg

PS: Se ukas sak på Osloby.no her!

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s