Møt Oskar, vår første gjesteredaktør

Murveggbilde Foto: Anniken Hogstad

Oskar tar sin gjesteredaktørrolle på alvor, og stiller opp med portrett ved murvegg, akkurat som vi gjør på vårt offisielle bilde. Vi er smigret! (Foto: Anniken Hogstad)

I dag er vi begeistra. Vi har nemlig en gladnyhet til dere. Stakkars oss får sin aller første gjesteredaktør!

Møt Oskar Seljeskog. Denne uka overtar han jobben vår med å dele oslobilder her, på Facebook og Twitter. Ja, kanskje til og med på Instagram, om dere er ekstra heldige.

«Som med så utrolig mange uheldige før meg, så kom jeg til Oslo for å få jobb. I 2008. 

Har bodd på Tøyen, Carl Berner, Hasle og bor nå på Sagene. Liker meg best på østkanten, men plutselig er jeg ute på tur på vestkanten også. Ble tidlig glad i de store variasjonene i Oslo, og selv om jeg liker asfaltbyen best, så er det fint med en tur i marka eller på øyene. Også så kort vei!

Det var da jeg jobbet med nett-ting i Oslo Museum at jeg fikk øynene opp for Stakkars oss. Det var interessant å se hvordan finstemt ironi og ektefølte betraktninger gjennom tekst og bilder ofte skapte mer entusiasme enn hva et museum med et svært faglig utgangspunkt får til. Eller kanskje det bare er to forskjellige roller, som nå står ved siden av hverandre i Osloby, med Oslobilder og Stakkars oss.

Sånn bypolitisk er jeg for øyeblikket mest opptatt av hvordan det skal gå med de gode byrommene i Oslo. Hva skjer når den flotte Teaterplassen (utenfor Oslo Mekaniske verksted) mister solforholdene på bekostning av Statoils kontorbygg? Blir det endelig liv på plassen rundt regjeringskvartalet? Og er det mulig å skape gode samlingssteder langs den 43(!) meter brede Dronning Eufemias gate i Bjørvika? Og tenk om Kvadraturen hadde fått liv både på dag- og kveldstid!

Entusiasmen for Oslo øker bare for hvert år jeg bor her, og da er det bare kjempegøy å få være gjesteredaktør for Stakkars oss!»

Ikke bare har Oskar vært i alle Oslos 15 bydeler (noe som selvsagt gir en hel drøss med oslopoeng), han er faktisk såpass entusiastisk at han gjerne vil dele tre oslobilder allerede før han tar fatt på den tunge jobben som gjesteredaktør. Ikke verst:

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s