Hørt om Høyenhall?

Jon Arne Foss – Høyenhall

For en knapp uke siden fikk vi en epost fra Jon Arne:

«Midtveis i oktober gikk solen ned over Høyenhall i en utrolig manifistering av lys. For å opplevde dette var det ikke nødvendig å gå lenger enn ut på  min egen balkong. Ikke nødvendig å reise ut av Oslo for å få en fin solnedgang!»

Hva? Balkong? Utsikt? Solnedgang?

Vi måtte rett og slett be om en utdypning.

«Dagen begynner med at solen står opp i øst, noe jeg kan se hver morgen. Hvis jeg er heldig så bader vårt lyse kjøkkent i rosa når solen står opp. Dette bildet er derimot tatt fra min vestvende balkong nederst i Manglerudveien. Området vi bor i er Høyenhall, som var Bryn Teglverk en gang. Bryn Teglverk  la ned på 60-tallet etter omtrent 100 års drift. Hustakene som kan skimtes på bildet er også Høyenhall.»

Sted: Høyenhall
Foto: Jon Arne Foss, som du finner på både Twitter og Instagram

Det er rart med det, men vi blir aldri helt ferdig med å oppdage nye områder av byen med spennende historier. Vi måtte selvsagt sjekke hvordan Bryn Teglverk så ut, og jaggu fant vi ikke et bilde – ja et flyfoto, faktisk – fra 1950 på Oslo byarkiv:

Widerøes Flyveselskap / Helge Skappel / Oslo byarkiv

Sted: Tvetenveien 54, Hovedbanen og den gamle Tvetenbrua i nedre bildekant
Foto: Widerøes Flyveselskap / Helge Skappel / Oslo byarkiv

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s