I en smal og krokete gate … 

Trude Remme – Damstredet

I en smal og krokete gate i bydel St. Hanshaugen finner du både Rabarbraslottet og Veslebrunens stall. Rabarbraslottet fikk navnet sitt fordi det lå en stor rabarbraseng på tomta, mens stallen er oppkalt etter Henrik Wergelands hest, Veslebrunen. Etter at Wergeland giftet seg med Amalie Sofie Bekkevold, flyttet paret til Damstredet 1 (Solberg), hvor de bodde fra 1839 til 1841, da de flyttet inn i Grotten.

Sted: Damstredet
Foto: Trude Remme

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til I en smal og krokete gate … 

  1. Tilbaketråkk: Damstredet – nå og da | Stakkars oss

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s