Flytte «hjem»?

Bilde

Den siste uka har det vært mye mas om dette evige dilemmaet vi byboere stadig må forholde oss til: Skal vi flytte «hjem» eller skal vi bli værende i byen?

Først og fremst har «debatten» gått i det glimrende nettmagasinet Harvest. Forlagsredaktør Birger Emanuelsen skrev først et herlig essay om at han og kona aldri helt klarer å ta valget. De har veiet for og imot, men klarer bare ikke å velge: Oslo eller landet?

Da MadDam-blogger Ingrid Tungen leste Emanuelsens tankespinn, ble hun forarget. Det resulterte i blogginnlegget «Om å ville bo i Oslo», der hun skriver at det er – hold dere fast – «lokalsamfunnet hennes, i Oslo» som holder henne her. At hun lenge var en innflytter, men ikke nå lenger. At innvendingene folk har mot Oslo ikke lenger er irriterende, men sårende.

Vi er – ikke særlig overraskende, kanskje – hjertens enig med madammen.

Og der kunne by-land-ballen ha blitt lagt død for denne gang. MEN NEI! Det skjedde i stedet noe helt uventet: Ei byjente ved navn Inga Gudrun Hyrve skrev en snutt om «Å velge landet fremfor byen». Hun er lei av å måtte forsvare at hun tok med seg familien og flyttet fra Oslo til Skjåk i Gudbrandsdalen.
Jøss! Ikke visste vi at DET også var et issue. Må man virkelig forsvare at man flytter fra et så usannsynlig stygt sted som Oslo (se bildebevis)?

Sted: Utsikt fra Uranienborg
Foto: Daryl Hine

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

3 svar til Flytte «hjem»?

  1. Tilbaketråkk: Morgenrøden i … O-S-C-H-L-O-O-O? | Stakkars oss

  2. Tone sier:

    Skjønner heller ikke hvorfor jeg skulle reise herfra. Oslo er jo bygda mi :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s