Fæle fakta

Aina Kristiansen - Geitmyra parsellhage

Har du fått med deg at vi har en fotokonkurranse der du kan vinne 5000 kroner i cash? Helt sant! Det eneste du må gjøre er å tagge Instagram-bildene dine fra Bydel Sagene med #livetlangselva og #bydelsagene, så er du med i konkurransen om fem lapper.

Livet langs elva, forsiden10 vinnere får også bydelsboka «Livet langs elva». En bok som virkelig viser hvor utrolig kjip historie Bydel Sagene har, så mange stusslige folk som har bodd her, så mange triste livshistorier, så mye uinteressant om gatene vi bor i. Tenkte derfor å dele noe av denne ubrukelige infoen med dere, stakkars lesere.

Visste du at…

  • … Bydel Sagene er Norges tettest befolkede område?
  • … bydelen omfatter områdene Bjølsen, Sagene, Sandaker, Torshov, Åsen og Iladalen?
  • … Bydel Sagene er den eneste bydelen i Oslo med en egen bydelsbok?
  • … boka heter «Livet langs elva», ble til ved dugnadsarbeid og at 2000 personer stilte opp da bydelen inviterte til dugnaden?
  • … Bydel Sagene i fjor hadde over 1300 kulturarrangementer?
  • … bydelen het Sagene-Torshov helt frem til 2004?
  • … boka «Livet langs elva» hittil er solgt i over 10.000 eksemplarer?
  • … Bydel Sagene i 2004 hadde 29.000 innbyggere, at den har 37.000 i dag og vil ha 44.000 i 2020?
  • … da antallet bydeler skulle reduseres i 2004, skulle Torshov bli en del av Grünerløkka, men at dette førte til en lokal proteststorm slik at Torshov fortsatt ligger i samme bydel som Sagene?

Så hva venter du på? Eller, det er kanskje like greit å ikke delta i fotokonkurransen, for vi tviler veldig på at du klarer å finne noe fint å ta bilde av i Oslos styggeste bydel.

Sted: Geitmyra parsellhager
Foto: Aina Kristiansen

// Pssst. En liten fugl hvisket oss i øret at Geitmyra IKKE ligger i Bydel Sagene… Selv vi i Stakkars oss tar altså feil når det gjelder hva som ligger i hvilken bydel, hihi. Sjekk derfor gjerne bydelskartet før du blir med i konkurransen!

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s