To gode naboer

Jon Arne Foss – Tøyenparken

I en betongblokk i sentrum av Oslo møtes to naboer i trappa. Den ene, la oss kalle henne Olaug, har bodd i blokka siden den ble bygget tidlig på 1960-tallet. Den andre, la oss kalle henne Kristine, flyttet inn i fjor sommer.

I går gikk samtalen cirka slik:

Olaug: Nei, så fin du er!
Kristine: Takk, du også. Er du på vei ut i sola?
Olaug: Ja, nå skal jeg møte venninna mi i solveggen. Jeg har med avisen. Jeg er jo ferdig med den, så da kan jo hun få overta den.
Kristine: Så koselig!
Olaug: Ja, vi må passe på nå mens sola er her.
Kristine: Ja, jeg så det skulle bli kaldere til uka.
Olaug: Uff, ja. Det kan visst bli sne på onsdag.
Kristine: Oj, såpass? Får håpe det er bare tull. Nå har jo sommeren kommet så fint.
Olaug: Ja, jeg var nettopp i Botanisk hage, og det er så fint der nå. Spirer og gror.
Kristine: Jeg må ta meg en tur igjen, skjønner jeg. Har nok skjedd mye der borte de siste par ukene.
Olaug: Gjør det! Vi får bare tro det ikke blir sne. Jeg snakka med han på butikken borti her i går, og han sa det hadde snødd 2. mai i fjor. Huff!
Kristine: Satser på vi slipper det nå.
Olaug: Ja, du får ha en fin dag.
Kristine: Takk, du også.

Sånn er det å bo i høyblokk midt i byen, ja. Iskalde folk som hverken smiler, nikker eller hilser når de møter hverandre i døra.

Sted: Tøyenparken
Foto: Jon Arne Foss

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s