Hvor lenge dusjet du i dag?

I fem minutter? Syv? Elleve? Femten? To sjamponeringer, en hårkur, barbere litt her, vaske litt der, skylle godt. Det krever jo sin tid. Og, ikke minst, det krever sitt VANN.

Hvor mye vann tror du at du bruker på en fem minutters dusj? Det kan da ikke være mange literne? Ti liter, kanskje? Litt mer, vel? 30 liter?

Njet. Du bruker 100. Etthundrelitervann. Og vi tipper du dusjet litt lenger enn fem minutter i dag. Det gjorde i alle fall vi.

Vet du hvor mye det er for en person som bor i et u-land? Mer enn han/hun bruker en hel dag.

Og da har vi ikke regnet med det vannet du bruker til kaffen din, teen, til å vaske hendene, til å gå på do, til å lage middag til å drikke… vann.
Herregud, vi bruker jo vann HELE tiden.

Så er det jo sånn at godene ikke er likt fordelt på denne kloden. 780 millioner mennesker har ikke tilgang til rent vann. 780 millioner mennesker har ikke sitt eget Maridalsvann.

Andreas Diederich - Maridalsvannet

780 millioner. 780 millioner. 780 millioner. Ikke. rent. vann.

Det fine med dette triste tallet, og det har du kanskje gjettet allerede, er at DU kan gjøre noe med det. DU er i den usannsynlig heldige situasjonen at du kan kjøpe rent vann til et menneske som ikke har det. Hæ? DET er en god deal, det!

Stikkordet er TV-aksjonen. Nå på søndag. Det kommer en bøssebærer hjem til deg. Alt du må gjøre er å TA UT CASH før søndag. Gidder du?

Også er det dessverre sånn at Oslo ikke har nok bøssebærere. Det synes vi er kjipt! Kan vi ikke gjøre noe med det? Det hadde vært så kult hvis Oslo kunne bidratt skikkelig denne gangen. Tenk bare hva 1 bøssebærer for lite betyr – at det er mange sedler der i skuffene der hjemme som ikke havner i bøssene, som ikke blir forvandlet til rent vann.

Vi samarbeider med TV-aksjonen i Oslo, og de sier at de fortsatt mangler mange bøssebærere. Føler du kallet? Det er meldt oppholdsvær på søndag, og som den gode nordmann du er, skal du jo likevel gå en søndagstur, sant?

Det er to måter å registrere seg på:

Enten klikke deg inn på blimed.no eller ringe 02025.

Er du student? Da kan du være med i reservekorpset! Disse har base på Chateau Neuf og fraktes ut til der det trengs bøssebærere. Da må du registrere deg med 0 som postnummer, så havner du i dette korpset. Hurra!

Og du? Husk uansett å TA UT CASH i dag (eller i morgen, eller på lørdag, eller på søndag), så du slipper å stå der og mumle «har ikke kontanter» når verdens fineste menneske ringer på døren din på søndag.

Sted: Maridalsvannet
Foto: Andreas Diederich

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Hvor lenge dusjet du i dag?

  1. Viktig sak! Designer Angela Morelli har laget et veldig stilig, men tankevekkende apropos til hvor mye vann hver og en av oss faktisk bruker: Virtual Water

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s