Min holdeplass: Kjølberggata

 

Oslo fengsel - Aina Kristiansen

De første gangene jeg så «de derre flisene på fengselsmuren» var jeg på joggetur forbi fengselet, og selv om jeg på ingen måte jogger særlig raskt, fikk jeg ikke sett godt nok på dette kunstverket. Jeg måtte gå tilbake, og det har jeg nå gjort mange ganger. Det er noe nesten hypnotisk med å studere disse flisene nærmere, og det er alltid noe nytt å legge merke til. Ikke så rart, siden kunstner Øivin Horvei har samlet inn fliser fra hele verden over flere år, og en rekke ulike tidsepoker, stilarter og størrelser er representert. I tillegg har han produsert flisornamenter selv.

Det er selvfølgelig mange grunner til at det er best å holde seg på utsiden av fengselsmuren i Oslo fengsel, men én av dem er faktisk det 75 kvadratmeter store kunstverket på utsiden av muren. Du finner «Ornamentikk og forbrytelser» i Åkebergveien, og om du ser noen som står der og stirrer litt unaturlig lenge, kan det godt hende det er meg. Vi sees!

Sted: Oslo fengsel, Åkebergveien
Holdeplass: Kjølberggata (20-bussen)
Foto: Aina Kristiansen

Søk på Kjølberggata på 4000holdeplasser.no for å se tipset med bilde der også

Hvilken holdeplass er «din» holdeplass? Denne uka lanserer Ruter en helt ny tjeneste – 4000 holdeplasser. I denne kart- og tipstjenesten skal de beste tipsene til ting å gjøre i nærheten av de 4000 holdeplassene du finner i Oslo og Akershus samles av oss som kjenner byen best, nemlig vi som bruker den hver eneste dag. Vi i Stakkars oss er så heldige at vi får sparke det hele i gang, og de neste ukene vil vi dele noen av våre egne tips med dere.

Screen Shot_nettsideNå vil vi at du legger inn dine beste tips på 4000holdeplasser.no, og det er veldig enkelt å bidra. Gå inn på nettsiden, søk opp riktig holdeplass, skriv inn tipset ditt, velg kategori og registrer deg som bruker. Du kan markere tipset mer nøyaktig i kartet som ligger på høyre side, og det er selvsagt supert om du har et bilde.

Husk at det ikke er holdeplassen selv som er det interessante her, men hva du kan finne på i nærheten. Tipsene trenger hverken være storslagne, dyre eller tidkrevende, for vi vil gjerne se de små gledene ved livet i Oslo. Hvem serverer byens beste kakao? Hvilken park liker du best å grille i? Hvor går du når du vil være helt i fred? Eller når du vil se på folk? Hvor liker du best å spille kubb? Hvor tar du med kjæresten på en romantisk kveldstur? Hvor lages de beste drinkene? Hvor vil ungene helst ake på rumpebrett? Hvor finner du den beste utsikten? Hvor inntas vårens første utepils?

Aina

Innlegget er sponset av Ruter

Ruter_signatur_hel_roed_transparent_bakgrunn

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Min holdeplass: Kjølberggata

  1. Tilbaketråkk: Min holdeplass: Stortorvet | Stakkars oss

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s