Min holdeplass: Jernbanetorget

Oslo S - Kim Johnsen

«Tog til Bergen går fra spor 15 om tre minutter.»

Jeg elsker å reise. Derfor elsker jeg Oslo S.

Som regel er det her reisene mine starter. Til studentlivet i Bergen, til folkehøyskolen i Østfold, til venner i Stavanger, til jobben i Drammen, til familien i Lier eller til Oslo lufthavn for å dra på ferie. Det er alltid Oslo S som er første stopp. Eller start, om du vil.

Dessverre er jeg som regel alltid stresset når jeg er der. Skal nesten alltid rekke noe. Men de ytterst få gangene jeg har måttet vente der, har jeg elsket det.
Det er ikke på Oslo S du finner byens kuleste kafeer eller den mest sjarmerende arkitekturen. Men for en atmosfære!
Det lukter forventninger av hele stedet. Her starter tusenvis av eventyr hver eneste dag. Her tar man avskjed med kjæresten. Her venter man på det forsinkede reisefølget. Her løper man sikksakk for å rekke toget. Her er det så mange forskjellige mennesker som haster forbi, fra alle verdens land.

Så sett deg på en benk en times tid, eller i ti minutter, og bare se på folk rundt deg. Vær den som har god tid i alt kaoset, den som har tid til å betrakte.
Så får de andre reise. Du skal ingen steder. Du blir i Oslo.

Sted: Oslo S
Holdeplass: Jernbanetorget
Foto: Kim Johnsen

Hvilken holdeplass har du et spesielt forhold til? Hva kan man gjøre i nærheten av den?

Bli med på Oslo-guide-dugnaden, davel. 4000holdeplasser.no er en helt ny kart- og tipstjeneste for oslofolk (og alle andre). Her skal de beste tipsene til ting å gjøre i nærheten av alle holdeplassene i Oslo og Akershus samles av oss som kjenner byen best, nemlig vi som bruker den hver dag.

4000. Vi blir helt svimle. Får vi virkelig til 4000 tips? Vi skal i alle fall sørge for å legge inn så mange vi bare makter. Men vi trooor ikke vi klarer 4000 alene. Tror ikke.

Så klikk deg inn på 4000holdeplasser.no og hjelp oss!

 

Innlegget er sponset av Ruter

Ruter_signatur_hel_roed_transparent_bakgrunn

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s