Min holdeplass: Biermanns gate

Aina Kristiansen - Hønse-Lovisas hus 1

Nå som novembermørket har senket seg over byen, tar jeg sjansen på å fortelle litt om en sommerdag jeg husker spesielt godt. Året er 2012, blader og gress er irrgrønne over hele byen og sola steiker på de fregnete skuldrene mine. Jeg har på meg en mintgrønn kjole og tusler småspent fra leiligheten min på Torshov. Hvorfor så spent? Jo, Hanna og jeg skal møte VG Helg! De vil snakke med oss om bloggen. Det hele er fortsatt ganske ferskt for oss, for det er bare et par måneder siden vi startet det hele. Ikke visste vi da at ting skulle ta av. At så mange er så glad i Oslo, og at de vil lese og bidra til en blogg som bare handler om hovedstaden.

Vi snakker om Oslo, om bloggen, om alle de fine epostene og meldingene vi får, om alle bildene på Instagram og om at vi er litt satt ut av den enorme responsen. Og vi elsker å snakke om det. Om dere! Særlig siden vi også har fått byens beste vafler til praten.

Hønse-Lovisas hus er nemlig kjent for vaflene sine. Det er få ting som slår en nystekt vaffel med rømme og syltetøy mens du hører fossen bruse og fuglene kvitre. Og snakker om Oslo! Det eneste jeg kan tenke meg er TO nystekte vafler med rømme og syltetøy.

Visste du forresten at Hønse-Lovisas hus ikke bare er et sommersted? De har faktisk åpent fra 11 til 16 hver dag, unntatt mandag, helt ut november.

Sted: Hønse-Lovisas hus, Sandakerveien 2
Holdeplass: Biermanns gate
Foto: Aina Kristiansen

Hvilken holdeplass har du et spesielt forhold til? Hva kan man gjøre i nærheten av den? Bli med på Oslo-guide-dugnaden, davel.

4000holdeplasser.no er en helt ny kart- og tipstjeneste for oslofolk (og alle andre). Her skal de beste tipsene til ting å gjøre i nærheten av alle holdeplassene i Oslo og Akershus samles av oss som kjenner byen best, nemlig vi som bruker den hver dag. Så klikk deg inn på 4000holdeplasser.no og hjelp oss!  

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s