Gatas mynter

Fotograf Caroline Roka har laget en bok om kumlokk.

Jepp, kumlokk.

Why?

«Jeg liker kumlokk så innmari godt. Jeg liker mønstrene, jeg liker hva som skjer når høstløvet legger seg, den første frostrimen. Jeg liker det når de blir slitt, når de er nye, når de blir malt over, når de glitrer i regnet,» sier Caroline.

Derfor lagde hun en kjærlighetserklæring til de urbane smykkene, som hun kaller dem:

«De er som store smykker der de ligger. En venn av meg kalte dem en gang for gatas mynter. Og før i tiden ble jo faktisk femmer’n kalt for akkurat det: kumlokk. Og for alle dem som digger detaljene rundt omkring i byen, er kumlokkene noe av det vakreste.»

Noe av det vakreste! Jaja.

Enda «vakrere» er det at hun har laget en pop-up-bokhandel på Løkka denne helgen. Lokalet ved siden av Bar Boca, Thorvald Meyers gate 30, kl. 12 – 17 i dag.

Caroline Roka - Pop-up kumlokkbokbutikk

Ta turen, davel! Caroline har lovt oss at hun skal forsøke å bake kumlokkpepperkaker. Kanskje får du også vite hvorfor det står «40» på så mange av kumlokkene. Og alle de forskjellige mønstrene, har de egentlig noen betydning?

Sted: Thorvald Meyers gate 30
Foto: Caroline Roka

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s