«Oslo, et kultlydende lite ord»

Thomas Reppen - utsikt fra Grefsenkollen

Disse ordene har manageren på London-utestedet «Oslo» uttalt til D2 i år.
Unnskyld, hva sa du?
Kultlydende lite sted?

«Oslo» ligger i bydelen Hackney nordøst i London. Stedet er en konsertarena/bar /restaurant/utested over to etasjer, har som mål å bringe førsteklasses livemusikk til området – og serverer selvsagt akevitt.

I forbindelse med julegrantenningen i London i forrige uke (du vet SELVSAGT at Oslo gir juletre til London hvert år, hugget av selveste Fabian og fraktet til Trafalgar Square?), var det et «Oslo møter Hackney»-arrangement på Oslo, i Hackney. Kid Astray spilte, kule gründere snakket.

En bit av Oslo i London.
JØSS!

Sted: Utsikt fra Grefsen (dette er tåke, ikke London-smog – heldige oss!)
Foto: Thomas Reppen

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til «Oslo, et kultlydende lite ord»

  1. Stakkars oss sier:

    Hehe, fabelaktig historie! London i Oslo og London i UK, same same, but different :)

  2. Svein Bjellaas sier:

    Ikke så mye verre at London har sitt Oslo enn at Oslo har sitt London. London Bar var lenge det viktigste homsetreffstedet i Tigerstaden. En taxisjåfør fortalte meg at en kollega fikk fire homser inn i bilen på Frogner. På spørsmål om hvor han skulle kjøre, ble det svart at «vi skal til London». Hvorpå sjåføren satte kurs mot Fornebu. Det var den gangen Londonflyene tok av fra Snarøya, Quick Island. Feilen ble om sider oppdaget, og festen kunne begynne, ikke i London, men på London.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s