Damstredet – nå og da

Jon Arne Foss – Damstredet

Inger Munch var en ivrig fotograf, og i perioden 1920–1930 tok hun en rekke oslobilder, blant annet bildet fra Damstredet nederst i dette innlegget. En del av disse ble utgitt i boka «Akerselva» i 1932, og storebror Edvard var tydelig stolt. Se bare på dette utdraget fra et av de 506 brevene han sendte til Inger:

Kjære Inger

Jeg holdt netop på med et brev til Dig om et og annet da jeg la det tilside fordi jeg fik tale med en mand der havde set «Akerselven» udstillet hos en bokhandler.

Han var aldeles begeistet for den og udtalte sig særkt rosende om den – Det er tydelig at «Akerselven» mer og mer kommer i skuddet.
Jeg har også altid fremholdt det for Dig – Du skulde for længe siden havt den færdig i bokform og nu har Du ikke flere igjen så den blir ikke at se udstille.

Boken må virke ved fotografierne – Texten er bare til for at sætte

Kilde: Nordstrands Blad

Inger Munch – Damstredet

Sted: Damstredet
Foto: Jon Arne Foss og Inger Munch/Oslo Museum

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s