Kuslipp og vårsang

Thomas Chr. Høvik – ved Kongsgården

Om bare få sekunder er det kuslipp på Kongsgården på Bygdøy, og politiet advarer om at det kan bli kø på veiene. Har du hørt? Byfolk som flokker til gårds for å se våryre kyr løpe ut i gresset …

Jon Arne Foss - Botanisk hage

Og våreventyret i hovedstaden slutter ikke med kyr på kongelig grunn. Også på østkanten blir det markering. I Botanisk hage synges våren inn av Sangselskabet Guldbergs Akademiske Kor – og det har de gjort siden 2004. Etter konserten kan du få med deg Botanisk hages venners faste søndagsomvisning i Botanisk hage.

Sted: Bygdøy, rett ved Kongsgården og Botanisk hage
Foto: Thomas Chr. Hiorth Høvik og Jon Arne Foss

PS: Vi ser at det ikke er kyr på det første bildet, altså. Selv om vi er byfolk. Det var bare det eneste upubliserte bildet vi fant i arkivet vårt fra (cirka) riktig sted.

PPS: Gikk du glipp av kuslippet, kan du se en video fra fjorårets slipp her.

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s