Kjell-Ola Kleiven, vi har en høne eller to å plukke med deg.

Skjermbilde 2015-05-06 kl. 17.18.43

Egentlig syntes vi det var for virkelighetsfjernt til å kommentere.
Hva da?

Kjell-Ola Kleivens blogginnlegg, «Virkelighetens ‘Døden på Oslo S’», vel.

Der skriver han om de «lovløse tilstandene» på Oslo S. Om «narko- og voldskaoset». Og at Oslo har blitt en «søppel-by som flyter over av langere, tiggere, voldskriminelle og prostituerte».

Ok, mulig det er litt knuffing og åpenlys dealing på Oslo S på kveldstid og i helgene. Men der stopper det. Stopp. STOPP!

Det er for drøyt å dra en faktaopplysning om at vektene på Oslo S blir spyttet på og pisket med belter (lurer på hvor ofte akkurat det siste skjer, egentlig), til at hele Oslo er en søppelby som flyter over av langere, tiggere, voldskriminelle og prostituerte. For det er ikke sant. Det er bare ikke sant!

Og det er her vi blir lei. Lei av at folk overdriver. Så voldsomt også. Kleiven er, ifølge ham selv, Oslo-gutt og «utrolig glad i byen min». Ja, så slutt å slenge dritt om den, da!

Kjære Kjell-Ola (hersketeknikk, sorry), vi skjønner at du overdriver for å få oppmerksomhet, og akkurat den strategien vant jo frem denne gangen. Vi håper i alle fall at du overdriver, for serr, det er ikke dødsfarlig å være på Oslo S.

Og kjære Nettavisen, hadde dere giddet å komme med ett kritisk spørsmål til neste Oslo-kritiker? Ett?

I fjor var det seks – 6 – drap i Oslo (du er så søt Oslo, lille søte hovedstaden vår, seks drap!).

Var ALLE disse på Oslo S, tro? Eller kanskje ikke?

Pssst. Vi er ikke panisk imot alle faktabaserte innvendinger mot sikkerheten i Oslo by, altså. Men dette tok kaka. Vi skjønner at vi fortsatt trengs. Noen må jo korrigere all denne ufortjente dritten denne byen får!

 

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Kjell-Ola Kleiven, vi har en høne eller to å plukke med deg.

  1. Tilbaketråkk: Hate to say we told you so, Kjell-Ola Kleiven | Stakkars oss

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s