Gratulerer med dagen!

Marius Slagsvold – Rådhuset I dag er dagen, folkens. Og nei, vi snakker ikke om dagen før dagen før dagen-dagen. Vi snakker om St. Hallvards festdag. Oslodagen.

Ja, for du har vel fått med deg historien om Hallvard Vebjørnsson, storbondesønden fra Lier som ble hele Oslos skytshelgen? Du vet, han du ser på kumlokkene og i byvåpnet? Han døde den 15. mai i 1043 og har altså fått sin egen festdag i hovedstaden. Og det er flere grunner til å feire dagen i dag i denne byen.

I dag er det nemlig 100 år siden plasseringen av Rådhuset endelig ble bestemt og annonsert, etter omlag 70 års debatt. Hele byens storstue ble også offisielt innviet den på St. Hallvards dag – det skjedde i 1950.

All grunn til å feire, med andre ord. Hurra, hurra, hurra!

Sted: Rådhuset (fra innsiden denne gangen)
Foto: Marius Slagsvold

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s