Ikke Hønefoss, men Kampen

Jon Arne Foss - Norderhovgata«Norderhovgata er ikke på 3512 Hønefoss, men 0654 Oslo», skrev Jon Arne i en epost for litt siden. Hønefoss? Vi måtte google.

Det viser seg at Norderhov er et tettsted like utenfor Hønefoss, men gata det er snakk om ligger altså på Kampen i tjukkeste Oslo. Navnet skriver seg fra 1879, da det som tidligere het Bruns gade fikk nytt navn. Det var den ikke alene om, og flere av gatene i området bærer i dag navn etter steder på Østlandet.

Sted: Norderhovgata
Foto: Jon Arne Foss

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s