Oslovarme med en historie på kjøpet

IMG_8262

Oslove, sa de. Og de mente det. For hva passer vel bedre sammen enn Oslo og kjærleik?

I kveld åpner en helt spesiell butikk – en butikk som gir deg en helt konkret måte å bidra til å gjøre Oslo til en enda varmere by.

Hva? Røde Kors secondhand, en annerledes bruktbutikk
Hvor? Osterhaus gate 12, rett ved Torggata
Når? Åpningen finner sted i dag, kl. 17 – 20. Raska på!

Hvordan? Røde Kors secondhand blir ikke bare en bruktbutikk. Overskuddet skal bidra til å finansiere Røde Kors’ humanitære virksomhet i byen. Visste du at Røde Kors driver omtrent 40 humanitære prosjekter bare i Oslo by? Det jobbes med utfordringer knyttet til integrering, ensomhet og sosial isolasjon. Du har kanskje hørt om prosjekter som Flyktningguiden, Norsktrening, Stella – Røde Kors kvinnesenter, Rett til å bli sett (Arbeid med ofre for menneskehandel), Akuttovernattingen for fattige tilreisende eller Helsesenter for papirløse? Overskuddet skal blant annet gå til disse prosjektene. Ikke så galt, vel?

I tillegg skal man jo ikke kimse av gjenbrukkonseptet. Bra for deg, bra for byen. Ja, bra for hele kloden, faktisk.

Dessuten er det enda en ting som skiller denne butikken fra andre bruktbutikker. Her får du nemlig plaggets historie, beskrevet av den som donerer det, med på kjøpet. Butikken bugner allerede av donerte varer og medfølgende historier, og lappene ligger klare for framtidige donasjoner. (Kanskje på tide å rydde litt i både boden og klesskapet?)

Les mer på ladenvandre.no.

Ha en oslovefylt kveld!

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Oslovarme med en historie på kjøpet

  1. Tilbaketråkk: En uke for et varmere Oslo | Blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s