Sommer, liksom

Johanne Cicilie Juell Kristensen - Botanisk hage

Det er ganske vanskelig å tro, men et sted i Oslo, akkurat nå, mens vi venter på at gråværet skal forsvinne, julegrantenningen skal begynne og pepperkakene skal bli ferdig i ovnen, så melis- og nonstop-bonanzaen kan starte, for ikke å snakke om brent-sukker-galskapen (vårt beste tips: ikke prøv dettte hjemme), så foregår det samtidig noe veldig varmt og lite juleaktig i en stor hage på Tøyen.

I går var det julemarked der. I dag er det «bare» Botanisk hage igjen. Det er mer enn bra nok for oss, for inne i Victoriahuset i Botanisk hage er det alltid varmt. Og fuktig. Tropisk. November finnes ikke der inne, liksom.

Det beste? Du kan dra dit. I dag. Åpent 10-17. Garantert frysefritt.

Sted: Victoriahuset i Botanisk hage på Tøyen
Foto: Johanne Cicilie Juell Kristensen

Victoria-vannliljen vokser vanligvis i Amazonas, og er en av verdens mest hurtigvoksende planter. Ifølge Naturhistorisk Museum kan ett blad vokse intet mindre enn 35 cm på et døgn. 

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s