Takk for det gamle

Maria Angell – Birkelunden

Kjære 2015! Du er et år vi aldri glemmer – tusen takk! Foto: Maria Angell

Så var det plutselig 2016. Eller, så plutselig var det vel ikke. Vi visste jo at det kom – ja, vi visste til og med når.

Likevel har det vært vanskelig å vite helt hvordan man skulle oppsummere og takke for 2015. Dette året var så spesielt for oss, på så mange måter.

Vi startet året med overfylte kalendere, masse stress og en endeløs to do-liste. Vi skulle stille ut over 100 av bildene deres på DOGA, samtidig som vi jobbet fullt (og mer enn det). Én av oss var svanger med et barn (en helt ekte osloborger) – den andre med et bokprosjekt som innebar en del reising. Det var absolutt øyeblikk da vi tenkte at vi rett og slett ikke kom til å komme i mål, da vi vurderte å gi opp.

Heldigvis fikk vi stadig tilbakemeldinger om hvor mye våre gode hjelpere på DOGA gledet seg og – ikke minst – hvor begeistret dere var. Sponsorer bidro med penger, og det gjorde jaggu dere også. Folkefinansiering ble vårt nye favorittord. Vi ble intervjuet på tv, radio, i aviser og på nettet – vi ble filmet og fotografert og fikk snakke om byen vi elsker i flere timer til sammen. Den 22. januar var alt på plass, og utstillingen åpnet med en heidundrende åpningsfest med hundrevis av gjester. Vi klarte det!

Utstillingen var absolutt det bloggmessige høydepunktet dette året, men det har skjedd andre ting verdt å nevne også: 

  • Vi får fortsatt bilder, eposter, instagrambilder og -kommentarer fra dere – selv når det er litt stille fra vår kant. Det er stor stas. Har du en litt oslotraurig januardag, kan vi anbefale å scrolle gjennom hashtaggen #stakkarsoss på Instagram. Snart 60.000 bilder fulle av oslokjærleik!
  • Vi mottok Oslo bys kunstnerpris. Vi! Og noen andre, da. I tillegg til heder og ære, fikk vi penger, taler og en staselig lunsj på Rådhuset.
  • Vi fikk stille ut bildene deres ikke bare én gang til, men to ganger til: Først på Sukkerbiten i strålende sommersol under Oslo Fjordfest, så hos Visit Oslo under Oslo kulturnatt.
  • Vi ble nominert til Aftenpostens pris «Årets osloborger». (Du fikk kanskje med deg at vi ikke vant?)

Og det er bare noe av det vi i Stakkars oss har fått være med på i året som gikk. Det er så mye mer, men vi kan ikke nevne alt. Ett punkt til må vi dog få ta med – et av en privat art:

  • Vi har produsert to nye osloborgere – to helt ekte oslogutter! Aina og kjæresten Morten fikk sitt første barn i mai, mens Hanna og kjæresten Marius fikk en sønn (som også har en fabelaktig oslojente som storesøster) i desember. Makan!

 

 

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s