Jeg, en syriafarer

«Vi må dra før det er for sent.»

Han hadde snakket om det lenge. At vi måtte reise på ferie til Midtøsten. At vi måtte få ut fingeren, fordi det en dag snart ville være for sent. Det ville bli ustabilt igjen.

Så innmari rett han han skulle få.
Sjelden har jeg hatt mer lyst til at han skulle ta feil.

Ustabilt ble det. Men ingen, selv ikke de mest utviklingsnegative blant oss, absolutt ingen kunne vel spådd hvilken jævelskap som skulle utspille seg i Syria de neste årene.

Krigen i det fantastiske landet er blitt krigen som ikke kan bli verre. Men som stadig blir det. Det blir verre og verre og verre og verre og verre og verre.


Vi rakk det akkurat. Høsten 2010 dro vi på ferie til Syria, Libanon og Jordan. Tror du vi gjorde vanlige ferieting i Syria? Som å bade, sole oss, spise digg mat, tusle rundt i gamlebyen, møte masse hyggelige folk og shoppe?

syria-2-foto-hanna-norberg Syria-ferie?

JA! Tada! Selvsagt gjorde vi det. Syria var et helt vanlig land. Med helt uvanlig hyggelige folk. Vi i «Stakkars oss» sier mye fint om Oslo, altså, men fanden heller, oslofolk flest er ikke alltid like på service-sida som damaskus-folket. Og det er ikke fordi vi osloensere er så innmari dårlig på det, det er fordi damaskuanerne er så innmari bra.

Og nå lever de folka i den mest sinnssyke nød. Altså, det er ikke til å fatte.
Hjertet mitt blør for deg Theo, neida, for deg Syria. Apropos Karpe Diem-sangen, blir ikke mange menn som pusher 50 i Syria om noen år hvis dette skal fortsette. De rekker jo ikke å bli 10 engang. Herregud.

syria-1-foto-hanna-norberg Se de fine skolebarna i Damaskus, da.

Og den fine katten.

damaskus-2811

Lyst til å gjøre noe for Syria? Libanon (ikkje så bra der heller for tida)? Afghanistan? Somalia? Sør-Sudan? Myanmar? Honduras? El Salvador? Guatemala? Norge?

HAR DU LYST TIL Å GI 605 000 MENNESKER LIVSVIKTIG HJELP?

Svaret er JA, det vil du.

Nå på søndag er det TV-AKSJONEN. Verdens beste mulighet til å hjelpe til litt.
Sånn kan du gjøre det:

 • GI PENGER
  Kanskje enklest via P3-aksjonen, send SMS med kodeord P3A til 2133 (25 kr) eller vipps valgfri sum til 3333. (Bare å sende NUH, aksjonen er i gang).
 • BØSSEBÆRER
  Gå med bøsse nå på søndag 16.00-18.00, registrer deg her eller ring 02025
 • SPRE INFO
  For å få gitt penger eller vært bøssebærer, må folk vite at det er tv-aksjon nå på søndag og de må vite hva pengene går til. Lik og del! Snakk om det. Kanskje tanta di i Bodø vil gå med bøsse? Lillebroren til venninna di? Fotballaget til datteren din?

  Lik, del og kommenter på Facebook-sidene til TV-aksjonen OsloNRK TV-aksjonen og Røde Kors på Facebook. Faktisk har også mange av bydelene i Oslo sin egen tv-aksjons-facebook-side, heia lokalpatriotismen. Her er for eksempel Grünerløkka sin.

 • KJØPE RUSSEDRESSEN TIL SKAM-WILLIAM ELLER EN PLASS I P3s LØRDAGSRÅDET?
  Eller en billett til Karpe i Spektrum? Genseren til Noora? Statistrolle i Skam? Jepp, du leste riktig. P3 og tv-aksjonen auksjonerer bort sjukt mye gøy på denne siden. Gi så det svir litt, ‘a! (I skrivende stund er prisen på russedressen 1250 kr.)

Sa vi egentlig at pengene går til Røde Kors?
Nei?
De gjør det.

 • Dette innlegget er sponset av all verdens dritt, krig og ondskap. Død, sult, frykt, foreldreløse barn og sånt. Alle inntekter vil gå til å gjøre verden bedre.

 • Til slutt et pittelite beklager for tittelen på dette blogginnlegget. Man skal ikke tulle med syriafarere. Men hvis det fikk deg til å lese helt hit, og hvis det attpåtil får deg til å gi penger/bli bøssebærer, så var det innafor, synes vi.