Historien om en by

Visste du at det finnes en nettside med tusenvis av historiske bilder av byen vår?

Oslobilder.no heter den – og her kan man virkelig gå seg vill, altså. SÅ gøy å se på over hundre år gamle bilder fra bydelen man bor i (tenk at Oksefontenen og strøket rundt så nesten identisk ut i 1934!), at Parkteatret på Olaf Ryes Plass så slik ut i 1961 og at Ringnes Bryggeri hadde egne hester til å kjøre ut øl helt frem til 1952.

Innleder derfor helgen med to bilder fra Jernbanetorget. Det ene er antakelig fra 1950-tallet (man er litt usikker på dateringen) og det andre er fra 2013 – i tidsriktig filterversjon naturligvis :]

Bilde

Foto: Ukjent fotograf/Oslo Byarkiv

Bilde

Foto: Stephan Reis

Noe har endret seg, noe er likt. Det ser hyggeligere ut på 50-tallet, men da hadde de jommen verken sanntid eller opera. Hva foretrekker du?

Sjekk også ut Oslobys serie med historiske bilder. Veldig mye gøy!

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s