Fredet på Frogner

**Thor - Vigelandsparken

Visste du at Frognerparken var den første parken i Norge som ble fredet? Det skjedde i februar 2009 – 66 år etter at Monolitten sto ferdig. Frognerparken og Vigelandsanlegget har fått nummeret 127174 i Riksantikvarens kulturminnebase.

Sted: Vigelandsanlegget i Frognerparken
Foto: 
Thor

PS: Du fikk med deg ukas Stakkars oss-sak på Osloby.no, ikke sant? Denne uka er det statsråden det er synd på.

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Fredet på Frogner

  1. Stakkars oss sier:

    Vi skjønner hva du mener! Noen ganger er alt bare grått. Men sånn er det jo – som du sier – overalt. Til og med i utlandet ;) Synd at veggen ble malt grå, kanskje folk virkelig ikke liker farger?!

  2. Loadingmikke88 sier:

    Jeg har vel både et elsk og hat forhold til Oslo. Noen ganger liker jeg byen og det å se på mens andre ganger er alt bare grått. Som resten av landet. Noen ganger elsker jeg utsikten pga mye farger, grønt gress og flott natur. Og andre ganger hater jeg det pga fargene som er overalt. hvitt og grått og kaldt.
    Jeg gikk en tur hjem fra byen i mitt distrikt, Lillestrøm en natt. Da jeg gikk i en undergang der det før var så mye fine farger og bokstaver jeg prøvde å tyde,noe som fikk meg til å begynne å tenke og føle noe. Nå hadde noen malt veggen grå. Jippi, folk flest liker visst ikke sånne farger nei. De skal ha det så likt som mulig overalt.
    Grått sterilt og kaldt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s