«Rojal» ro

Siren Stendahl - Sæterhytten

Allerede i 1838 tillot kong Carl Johan oppsettingen av en midlertidig serveringspaviljong på Dronningberget, og da Sæterhytten ble flyttet hit i 1862, angivelig på ordre fra dronning Louise (1828-1871), eller muligens også som en gave fra hennes ektemann kong Karl XV (1826-1872) av Sverige og Norge, ble det en slags forlengelse av dette tiltaket, skriver Wikipedia.

Sæterhytten på Dronningberget fungerer som både søndagskafé og selskapslokale, og jammen er det ikke live musikk der fra tid til annen også. Du kan lese mer om både hytta og musikkprogrammet på Norsk Folkemuseums hjemmesider.

Sted: Sæterhytten på Bygdø Kongsgård
Foto: Siren Stendahl

Psssst! Du har vel fått med deg ukas sak på Osloby? «Se, så dritt det er å bo i Oslo!» skriver de. Endelig noen som forstår!

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s