Min holdeplass: Torshov

Advarsel: Bloggposten er tidvis både vidløftig og klisjéfylt, men det er fordi den er skrevet med julemusikk på øret. Beklager det.

Av alle de 4000 holdeplassene i hele Oslo og Akershus, er det ingen som helst tvil om hvilken jeg er mest glad i: Torshov.

Ikke bare fordi jeg bor nøyaktig 148 meter fra trikkestoppet. Ikke bare fordi jeg har tilgang på både tre trikkelinjer og to busslinjer i umiddelbar nærhet. Det er mest fordi Torshov er hjemme.

Hjemme. Det er så rart å skrive. Riktignok har jeg bodd i Oslo generelt og Bydel Sagene spesielt i over åtte år, men når blir en by du har flyttet til hjemme?

Jeg vet ikke. Jeg vet bare at nå er Torshov blitt hjemme for meg.

Anja Holsten - Vogts gate

Sted: Vogts gate // Foto: Anja Holsten

Kanskje er det fordi jeg vet at Strøm-Larsen stenger dørene nøyaktig kl. 17, men hvis du står utenfor døren med en unge på armen kl. 17.00, så får du slippe inn i varmen og middagslukta og kjøpe de siste kyllinglårene – med rabatt.

Kanskje er det fordi jeg vet at Rema ved Torshov Torg slår de andre billigbutikkene i nærheten ned i støvlene. Aldri tomt for varer, aldri lang kø i kassa, alltid et hei fra butikksjefen.

Kanskje er det fordi jeg savner Oksen nå når den er til vasking og voksing.

Kanskje fordi jeg vet at Mustang Sally ikke bare har blomster og jeans, men også fine Cecilie Melli-øredobber.

Kanskje fordi jeg vet hvilken vei ut fra Torshov som er raskest når man skal utenbys.

Kanskje fordi romkvinnen ved barnehagen alltid roper nydelige ting til datteren min (jeg tror det er nydelige ting, i alle fall). Etterfulgt av at de vinker til hverandre.

Kanskje fordi jeg kan høre om trikken som kommer er gammel eller ny (det er jo ikke rocket science, men hører folk utenbysfra det?).

Kanskje fordi jeg stadig treffer noen jeg kjenner.

Kanskje fordi jeg aldri kan tenke meg å bo noe annet sted.

Torshov, I love you!

Processed with VSCOcam with c1 preset

Men så var det dette holdeplasstipset, da. Hva kan du gjøre ved Torshov-stoppet? Altså, spørsmålet er vel heller hva du ikke kan gjøre ved Torshov-stoppet, men her er mitt aller beste tips:

Kjøp en sandwich på den argentinske kafeen Caminito. Ikke sett deg ned der, de har nesten bare skygge. Sett deg heller på benkene utenfor Grisen på Oskar Braatens plass. Sol, folk, digg mat og utsikt til Kjøpmannsgården – Oslos kanskje aller stussligste små hus. Voilà, som det heter på argentinsk.

Sted: Sandakerveien, noen meter bortenfor Oskar Braatens plass
Holdeplass: Torshov
Foto: Marius Slagsvold


Hvilken holdeplass er hjemme for deg?
Hva kan man gjøre i nærheten av den? Bli med oss og fyll kartet på 4000holdeplasser.no med tips, da vel!
Målet er 4000 anbefalinger. Kartet begynner å fylle seg opp, men får vi til 4000?

4000 holdeplasser er Ruters nye tjeneste. Her skal de beste tipsene til ting å gjøre i nærheten av alle holdeplassene i Oslo og Akershus samles av oss som kjenner byen best – vi som bruker den hver dag. Så gå inn på 4000holdeplasser.no og opplys verden!

Innlegget er sponset av Ruter

Ruter_signatur_hel_roed_transparent_bakgrunn

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Min holdeplass: Torshov

  1. Stakkars oss sier:

    Er det? Så stas. Kanskje avkommet til en Stakkars-blogger en dag vil si det samme ;)

  2. jane løken sier:

    Mitt barndomsparadis <3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s