Min holdeplass: Skansebakken

Tåke og nullføre. Det er ikke alltid idyllisk på skitur, selv om det ser sånn ut på Instagram. Selv ikke på en skitur i Oslo-marka.

IMG_2101

Men akkurat denne turen var nettopp det. Idyllisk. Akkurat denne turen. Sånn som akkurat cirka alle skiturene i Oslo-marka, egentlig.

Det er jo alltid så fullt av folk i skiløypene i Oslo. Så fullt av skrikende barn, av hundedritt i sporet, av sinte menn i trikot, av løyper som aldri blir oppkjørt, av stiv kuling med storm i kastene.

Veeel, noen steder i Oslo er noe av dette virkeligheten. MEN, man trenger jo ikke å starte fra Sognsvann eller Frognerseteren når man skal på ski, selv om t-banen går til begge steder.

Man kan ta 41-bussen (eller bilen!) gjennom hele Sørkedalen, helt til endestoppet. Det er litt folk der også. Men dem går du fra. For du går deg varm på ryggen oppover langs Heggelielva, du krysser fylkesgrensa (Buskerud, WHAT!?), du staker deg forbi Søndre Heggelivatnet, forbi Nordre Heggelivatnet og du stopper ikke før du står på trappa til den rødmalte hytta Heggelia.

Der setter du deg ned, tørker det svette tøyet, drikker kakao. Før du staker deg helt tilbake til Skansebakken (nesten bare bortover og nedover) og tar bussen tilbake til BYEN.
God skitur (snart)!

Sted: Nordmarka
Holdeplass: Skansebakken
Foto: Hanna Norberg

Hvilken holdeplass i Oslo er din turholdeplass? Hvor kan man gå på tur derfra? Bli med oss og fyll kartet på 4000holdeplasser.no med tips, da vel!

4000 holdeplasser er Ruters nye tjeneste. Her skal de beste tipsene til ting å gjøre i nærheten av alle holdeplassene i Oslo og Akershus samles av oss som kjenner byen best – vi som bruker den hver dag. Så gå inn på 4000holdeplasser.no og opplys verden!

Innlegget er sponset av Ruter

Ruter_signatur_hel_roed_transparent_bakgrunn

Om Stakkars oss

Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. «Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. En dag gikk vi til jobb. Akerselva sildret, sola skinte, fuglene kvitret, de nasjonalromantiske diktene skrev seg selv. Eller byromantiske, da. For det er det vi er – byromantikere. Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

3 svar til Min holdeplass: Skansebakken

 1. Tilbaketråkk: Min holdeplass: Holmenkollen | Stakkars oss

 2. Stakkars oss sier:

  Nei, så kjedelig at du ødela skiene dine. Yikes. Verste som finnes! Nesten.
  Du har helt rett; det er virkelig ikke så mye folk i oslomarka. Mange er interessert i å gå på ski, men ikke mange i forhold til innbyggertallet. Det er jo kaldt. Og slitsomt!

 3. phalacrocorax sier:

  Ja du kan ta bussen ut av Oslo… og det er vel et godt råd. Jeg fikk knapt gått to turer i fjor, også ødela jeg skiene mine. Da hadde jeg flyttet strategisk nær skisporet på sognsvann, men der var det lite snø.

  Det er ikke egentlig så mye folk i Nordmarka som størrelsen på byen skulle tilsi, for oslofolk er vel ikke så interessert i gå på ski… men noen er det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s